I 2017 brød DR1 noget så gevaldigt med traditionerne. For første gang siden 1960erne var årets julekalender ikke dansk-produceret. I stedet vistes den norske julekalender Snefald.

Billede af Selma fra julekalenderen Snefald

Siri Skjeggedal som hovedpersonen Selma

Snefald handler om 9-årige Selma, som, siden hendes forældre døde i en ulykke, har boet sammen sin hund Casper hos deres strenge nabo Ruth.

Men Selma vil så gerne have en rigtig familie, så hun skriver et brev til julemanden. På magisk vis når brevet til den lille landsfald Snefald i en anden dimension, og efter et skænderi med Ruth ender Selma pludselig også selv i Snefald. Og her venter der både farer, overraskelser og magi!

Her på redaktionen, synes vi det lyder lidt som Narnia – hvad synes du?

Snefald, som har originaltitlen Snøfall, blev produceret i 2016 og blev vist første gang samme år på den norske børnekanal NRK Super.

Hovedrollen Selma spilles af Siri Skjeggedal, og den bidske Ruth spilles af Kjersti Elvik. I øvrigt medvirker bl.a. Kevin Haugan (Pil), Charlotte Myrset (Frida) og Even Aakre (Håkon).

TriviaSiri 

Snøfall blev nomineret i otte kategorier ved den norske TV-prisgalla Gullruten 2017. Serien vandt i kategorierne “Bedste Børne- eller Ungdomsprogram”, “Bedste lydproduktion” og “Bedste originale musik”.

Visningen af Snefald (Snøfall) førte i Danmark til store protester på nettet, og allerede dagen efter julekalenderen blev annonceret, nåede “nyheden” om stormen mod DR også til Norge. Læs fx. her om “Danske protestar mot «Snøfall»“(NRK)