Årets julekalender på DR 1 i 2020 var en nyproduktion med titlen Julefeber.

De tre børnehovedroller i Julefeber

De tre børnehovedroller i Julefeber (C) DR

Julekalenderen handler om 13-årige Bjørn, som får en rigtig dårlig start på julemåneden. Selveste 1. december bliver han sammen med sin far og lillesøster Gro smidt ud af deres lejlighed, da faren skylder penge. I stedet flytter den lille familie ind på loftet på Det Kgl. Teater, hvor faren arbejder, og de gør hvad de kan for at holde sig skjult.

Men der begynder samtidig at ske mystiske ting med Bjørn, når han hører musik – han begynder at danse helt ukontrollabelt, og kan dårligt styre sine bevægelser.

De primære børneroller i julekalenderen bliver spillet af Silas Cornelius Van (Bjørn), Selma Sol í Dali (Gro) og Maria Szigethy (Frede). I voksenrollerne ses bl.a. Joachim Fjelstrup (som Bjørn og Gros far), Bodil Jørgensen (som Bjørn og Gros skøre mormor) og Peter Frödin som det kongelige teaters balletmester.

Titelmelodien til Julefeber er skrevet af Nanna Øland, bedre kendt som Oh Land, i samarbejde med komponisten Jesper Mechlenburg, som tidligere har leveret musik til julekalendrene Thannanaya og Den Anden Verden.

Julekalenderen blev vist på DR 1 hver aften kl. 19:30.