Ludvig og Julemanden byder på gys og sjov med julemanden, 11-årige Ludvig og en masse spøgelser, heriblandt biskoppen Stygge Krumpen og den smukke unge ridder Maximillian, på det historiske Børglum Kloster i Vendsyssel.

Foto af spøgelserne på Børglum Kloster på en trappesten - fra Ludvig og Julemanden

Spøgelserne på Børglum Kloster (Foto: Per Arnesen)

Julemanden, Nicholas, trækker sig træt af stress tilbage til klosteret, hvor han boede og arbejdede flere hundrede år før. Samtidig flytter 11-årige Ludvig Glad og hans familie også ind. Ludvig er overbevist om, at slottet gemmer på en skat – som naturligvis skal findes. Som alle gamle slotte byder også dette naturligvis på spøgelser, heriblandt genfærdet af den historiske biskop Stygge Krumpen, som for alt i verden vil finde de tre dele af Marias krone, så han igen kan blive levende. Biskoppen har selskab af spøgelserne Maximillian, Elsebeth og Den Indemurede Pige – og spørgsmålet er, hvilke spøgelser man kan stole på – og hvilke spøgelser, der har deres helt egen dagsorden.

For faste seere af TV2’s fredagsunderholdning i premiereåret var der flere kendte ansigter med fra både Live fra Bremen og årets udgave af Vild med Dans.

Medvirkende i Ludvig og Julemanden er bl.a. Thomas Norgreen (Ludvig), Lars Hjortshøj (Julemanden Nicholas), Andreas Bo (Stygge Krumpen), Julie Zangenberg (Den indemurede pige), Emma Holst (Martine), Andreas Jessen (Maximillian), Anne Sofie Espersen (Kirsten Glad), Alexandre Willaume (Niels Glad) og Camilla Bendix (Julie, Julemandens kone).

Ludvig og Julemanden blev genudsendt i december 2016 på TV2 kl. 20:00.

Trivia

TV2 viste i 2013 Tvillingerne og Julemanden, som ligeledes foregik i Nordjylland og hvor Lars Hjortshøj og Camilla Bendix på ny indtog rollerne som julemanden og hans kone. Der er dog ikke tale om en egentlig fortsættelse af historien, men om en ny historie med et par af de samme karakterer, og hverken Ludvig, Stygge Krumpen eller Børglum Kloster figurerer i Tvillingerne og Julemanden.

Produktionen af Ludvig og Julemanden var medfinansieret af Den Vestdanske Filmpulje og lavet i samarbejde med en række lokale nordjyske kommuner og virksomheder. Den gav et decideret boom i antallet af besøgende i lokalområdet, særligt på Børglum Kloster, der kunne rapportere om dobbelt så mange besøgende som normalt, på grund af julekalenderen.