Mikkel og Guldkortet handler om drengen Mikkel, som drømmer om kæmpe julegaver. Hans familie har dog gjort et lidt for optimistisk huskøb, og har et stramt budget. Så der er udsigt til en jul med små gaver. Et tilfældigt møde med nissen Goddreng, som Mikkel redder i en farlig situation, gør imidlertid underværker for familien. Den gode gerning får nisserne til at give Mikkel et guldkort, og med et, bliver han den rigeste i landet.

Cover til Mikkel og Guldkortet på DVD

Mikkel og Guldkortet fås også på DVD

Herefter sker der en masse forviklinger med guldkortet, som skifter hænder flere gange. Det maksimale kaos opstår, da Mikkels lillesøster Marie redder nissen Høvlebænk. Den halvdøve nisse hører “ingen” som “alle”, han og giver derfor et guldkort til alle. Det skaber en global krise, og Høvlebænk er på dødens rand for at have opfyldt et forkert ønske.

Nisserne og Mikkel må gøre fejlen god igen og få alle guldkortene til at forsvinde. Men det kræver en tur til Nisseland for at hente tryllestøv. Og bliver Høvlebænk mon rask igen?

Medvirkende bl.a. Marco Ilsø (Mikkel), Michael Carøe (Far), Paprika Steen (Mor) og Martin Buch (Nis Goddreng).

Mikkel og Guldkortet er skrevet af Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen. Parret står ligeledes bag DRs nye 2016 julekalender, Den Anden Verden.