Juleønsket er optaget i Nyborg, som bl.a. er kendt for Nyborg Slot. Der vises her et billede af bogmuren.

Juleønsket er optaget i Nyborg, som bl.a. er kendt for sit slot, der kan dateres tilbage til ca. 1170

Den 12-årige Julies største ønske er at holde jul med sin familie juleaften. Men både hendes mor og far skal arbejde juleaften – og hendes halvstoresøster, Mie, skal holde jul med sin mor i Sverige.

Men alt håb er naturligvis ikke ude. I himlen har englene hørt om Julies problemer, og derfor sendes engleaspiranten Rafi til jorden for at hjælpe Julie med at få sit ønske opfyldt. Der er dog også en flere tusinde år gammel dæmon, som skal bekæmpes, før det kan blive juleaften. Rafi får derfor følgeskab af vogterenglene Gabi og Michael i kampen mod ondskaben.

Baggrund om Juleønsket
Optagelserne til juleønsket begyndte den 2. marts 2015 i Nyborg, som også er omdrejningspunkt for julekalenderen. TV2 følger dermed stilen fra deres to seneste julekalendere, Ludvig og Julemanden og Tvillingerne og Julemanden, som også begge blev optaget ude i landet (Nordjylland) med en stærk lokal forankring og fokus på lokale seværdigheder og historier.

Blandt de medvirkende er kendte navne som Esben Dalgaard, Sonja Oppenhagen, Johan Olsen (fra Magtens Korridorer), Rasmus Botoft og Morten Suurballe. De primære børneroller spilles af Olivia Hillingsøe (Julie), Helmer Solberg (Willy) og Jonathan Lindiger (Rafi)

Facts om Juleønsket

  • Hovedrollen Julie spilles af Olivia Hillingsøe. Olivias faster er skuespillerinden Ellen Hillingsøe, som spiller moderen i Absalons Hemmelighed, der i 2015 blev genudsendt som årets julekalender på DR1.
  • Vogter-englen Michael spilles af Allan Hyde. Allan har spillet med i en række film og tv-serier, men har også lagt stemme til flere kendte film-figurer, bl.a. Ron Weasley i de otte Harry Potter-film og Donatello i Teenage Mutant Ninja Turtles.
  • Juleønsket blev (i gennemsnit) set af 1.058 mio. seere dagligt. Det er ganske pænt, og en smule over de tilsvarende tal for Tvillingerne og Julemanden i 2013. Årets kalender på DR, Absalons Hemmelighed, blev “kun” set af ca. 659.000 seere dagligt, hvilket dog er næsten 100.000 bedre end da den sidst blev genudsendt i 2010.
  • Flere af skuespillerne i Juleønsket har tidligere spillet med i en TV-julekalender. Lærke Winther, som spiller Willys mor i Juleønsket, spillede således tvillingernes mor, Nanna, i Tvillingerne og Julemanden i 2013. Morten Suurballe, som i Juleønsket spiller ærkeenglen Zacharias, havde i Jul i Valhal en helt anden rolle, som den onde jætte Thrym. Den på papiret mest erfarne juleskuespiller er imidlertid idrætslæreren Ole Pehrson, som spilles af Troels Malling. Han har været med i to tidligere julekalendere. I Tvillingerne og Julemanden havde han en mindre rolle som vagtmanden Vagn. I den mindre kendte voksen-kalender Jul i Kommunen fra 2012 spillede han den tørre og seriøse kommunaldirektør, Gert Tapperup, overfor den flamboyante borgmester Per Tommy Larsen, spillet af Lars Ranthe.