I Nissebanden på Grønland er julemanden taget ud for at lede efter stjernesten. Derfor må  Nissebanden tage turen fra Holme Olstrup til Grønland for at passe jobbet med at lave gaver til jordens børn – men i skyggen lurer ægteparret Fiffig-Jørgensen.

Nissenbanden på Grønland skabte en hidtil uset opmærksomhed om Grønland, og huskes også for Luffe – “den dejligste søløve-sæl”.

Ann Hjort og Finn Nielsen erstattede Kirsten Lehfeldt og Lars Knutzon fra den “oprindelige” Nissebande. I øvrigt medvirkede bl.a. Christoffer Bro (Fiffig-Jørgensen) og Therese Damsholt (fru Fiffig-Jørgensen).

Genudsendt i 1993, 2002 og 2011.

Trivia

I virkeligheden findes der ikke søløver på Grønland, og Luffe var ikke så populær blandt skuespillerne, som man kan forledes til at tro. I et senere interview har Flemming Jensen således udtalt, at “Det var jo nærmest dyremishandling, for vi optog scenerne med Luffe i et varmt studie, og da lysene blev tændt, blev den nærmest blind af det. Så den blev aggressiv, og der var flere gange, hvor vi måtte springe for livet, fordi den gik til angreb.”

Nissebanden på Grønland kostede 18 mio. kr, hvilket dengang var et voldsomt højt beløb at bruge på en julekalender. Faktisk var det så dyrt, at DR helt frem til 1995 holdt op med at producere nye julekalendere. Det gav så til gengæld plads til at TV2 kunne komme ind på markedet, og således blev Nissebanden på Grønland en af årsagerne til, at de to store kanaler i dag også konkurrerer på julekalendere.