Julekalenderen Julestjerner blev produceret af legendariske Michael Wikke og Steen Rasmussen (Græsted Film), og den satte den lille by Brorfelde på Danmarkskortet.

Julestjerner DVD Cover

Julestjerner DVD Cover

13-årige Sus skal sammen med sine forældre John og Maria flytte, fordi deres hus – et højhus i Brøndby – skal rives ned, da det svajer for voldsomt i vinden. Da de samtidig, og ganske uventet, arver grandonkel Julius’ gartneri “Blomsterland” i byen Brorfelde, bliver beslutningen om at flytte derud hurtigt taget – til Sus’ indledningsvise fortrydelse. Vel ankommet til Brorfelde møder de byens beboere. Bl.a. er der den lokale jordejer Vera Grus, betjenten og brugsbestyreren Bjarne, forsamlingshusets Big J og dennes søn Bob, og den lokale mekaniker og sælger af diesel og kaffe Kim. Byen byder også på de excentriske Søstrene Mormor og deres traktor.

Derfra handler Julestjerner om at finde ud af, hvilke mystiske ting, der sker på laboratoriet. Samtidig med at der skal samles penge ind for at redde Forsamlingshuset og Vera’s planer om at udvide grusgraven skal forpurres. Der er både musik, mysterier og skøre optrin i bedste Wikke & Rasmussen-stil.

Julestjerner blev i 2012 vist dagligt kl. 19:30. Den blev genudsendt i 2019.

Medvirkende bl.a. Martine Ølbye Hjejle (Sus), Rasmus Bjerg (John), Szhirley (Maria), August Egholm (Bob), Caroline Henderson (Kim), Birthe Neumann (Vera), Steen Stig Lommer (Bjarne), Troels Lyby (Big J), og som astronomerne på laboriet Jimmy Jørgensen (Petersen), Chapper (Pallesen) og Annika Aakjær (Piil).

Baggrund om Julestjerner

Julestjerner foregik i den lille landsby Brorfelde ca. 10 km fra Holbæk på Sjælland. Det var dog kun scenerne i og omkring Byens observatorium, som faktisk blev optaget på stedet. Alligevel oplevede byen  et veritabelt turistboom, mens julekalenderen blev vist, og der blev bl.a. indsat shuttle-busser fra den nærliggende stationsby Tølløse.

De tre astronomers navne, Petersen, Pallesen og Piil, er stærkt inspireret af Halfdan Rasmussens børnesang om “Posemandens bil”.

Noget usædvanligt bestod Julestjerner af 25 afsnit i stedet for de mere almindelige 24, og sidste afsnit blev derfor først vist 25. december kl. 19:30.