DRs første forsøg på en voksen-julekalender, hvor lederen af en lokal hjemmeværnsafdeling misforstår en besked, og kaos følger. Også Julemanden & Jesus har deres roller at spille, i denne afsindige julekalender.

Poul-Erik er den regelrette chef for det lokale hjemmeværnskompagni i Frederiksvad, og da en gruppe terrorister på TV står frem og truer den danske jul, er det hans og kompagniets pligt at gå i aktion. Hvad Poul-Erik ikke er klar over er, at det han så, i virkeligheden var en TV-reklame. Det bliver derfor en kamp op ad bakke for Poul-Erik og hans folk, før det bliver Jul i Hjemmeværnet.

Hvert afsnit varer 15 minutter og indledes med et resumé fortalt af en mediepersonlighed, bl.a. Mikael Bertelsen, Jakob Stegelman (Troldspejlet), Erik Münster (læge), Lars Daneskov (radiovært) og tilmed tidligere statsminister Anker Jørgensen i afsnittet, der blev vist den 24. december.

Medvirkende: Anders Johansen (Poul-Erik/Gitte), Warny Mandrup (Torben/Susi), Steen Svare (muskelbundtet Knalle), Kristian Holm Joensen (Flemming), m.fl.

Baggrund

Samtlige afsnit af Jul i Hjemmeværnet kan ses på DR Bonanza.